Церемонията се проведе пред бюст-паметник пред Съдебната палата и в присъствието на представители на общински и държавни институции, ВМРО, родолюбиви граждани.

Благоевград отбеляза 141 години от рождението на Тодор Александров

Благоевградската общественост отбеляза днес 141 години от рождението на българския революционер Тодор Александров, член на Централния комитет и лидер на Вътрешната македонска революционна организация.

Церемонията се проведе пред неговия бюст-паметник пред Съдебната палата в областния център в присъствието на представители на общински и държавни институции, ВМРО, родолюбиви граждани.

Областният координатор на ВМРО –Благоевград Вангел Тодоров и кметът на община Сандански Атанас Стоянов припомниха най-важните епизоди от живота и делото на Тодор Александров и заедно с всички присъстващи на паметния ритуал поднесоха цветя пред бюст-паметника на легендарния борец за освобождението на Македония.

По думите на Кирил Алексиев, директор на Регионалния исторически музей в Благоевград, Тодор Александров е един от последните рицари на революционното движение. Личност, която трябва да се помни и почита. Изключително важен и ценен за българската история.

Със своите лидерски качества и безграничната си любов към България, Тодор Александров, наричан „Последният цар на планините“ остава завинаги в сърцата на българите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене