Честит Рожден Ден, г-н Джамбазки!

Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат избран през 2014 г. от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.

Уважаеми господин Джамбазки, Приемете сърдечните  поздравления от целият екип на вестник Топ Преса по случай Вашия рожден ден с пожелания за здраве и успех във високоотговорната Ви дейност на политик и държавник!

Честит Рожден Ден!

Ангел Джамбазки е роден на 21 март 1979 г. в град София, България. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, Юридическия факултет специалност „Право“. По професия е юрист. Владее английски, немски и руски език.

Става член на „ВМРО – Българско национално движение“ през 1997 г. През 2004 – 2005 г. е председател на Националния младежки комитет на ВМРО. По-късно става член на Националния изпълнителен комитет на организацията, а на извънредния конгрес на „ВМРО – Българско национално движение“, проведен на 17 – 18 октомври 2009 г., е избран за заместник-председател на партията.

На местните избори през 2007 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от листата на ГЕРБ, след сключено споразумение за общо явяване на изборите в София и Пловдив между ГЕРБ и ВМРО. Става председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност, както и член на постоянните комисии по нормативна уредба и общинска собственост. В началото на 2009 г. започва активно да се занимава с ревизия на концесията на софийския В и К оператор – „Софийска вода“ АД“. По негова инициатива са премахнати циганските гета в Малинова долина, Студентски град и в други райони на София.

В края на месец август 2011 г. Ангел Джамбазки обявява кандидатурата си за кмет на Столична община на предстоящите местни избори. На 23 октомври 2011 г. в столицата ВМРО-БНД получава 1.82% или 8389 гласа, които са достатъчни Ангел Джамбазки да бъде преизбран като общински съветник. За пръв път в историята на ВМРО-БНД организацията успява самостоятелно да спечели място в Столичния общински съвет. През втория си мандат като общински съветник в Столичен общински съвет, Ангел Джамбазки внася 3 доклада за разваляне на концесията на „Софийска вода“ АД. Столичният общински съвет обаче, с гласовете на ГЕРБ и „Синята коалиция“, ги отхвърлят.

През 2012 и 2013 г. участва активно в протестите срещу въвеждането на синя и зелена зони в София. През зимата на 2014 г. внася доклад за възстановяване на редовната автобусна линия между центъра на София и местността „Златните мостове“, Витоша.

Напуска поста „общински съветник“ през 2014 г., за да заеме длъжността член на Европейския парламент от България. От 5 март 2017 г. е водещ на предаването „Директно“ по телевизия България24.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене