Отлично представяне на ученици от Хаджидимово в конкурси, посветени на Дякона

В СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово измина една седмица, изпълнена с награди и щастливи емоции. Ученици от 7 и 8 клас „грабнаха“ първите места в национални конкурси, посветени на Дякона. Първи пристигнаха в хаджидимовското училище щастливите новини от морския град Поморие. В обявения от ОДК – Поморие национален литературен конкурс на тема „В бъдещето тъмно той гледаше ясно“ учениците „обраха“ призовите места, както следва:  Първо място за осмокласничката Елена Пиргова. Две второ места за седмокласничките Стефания Воденичарова и Ана Терзиева и трето място за седмокласничката Илиана Влахова.

Сред най-добрите автори на есета в конкурса “Завещано от Апостола” са отново учениците на старши учител по български език и литература Заприна Глушкова. Този национален конкурс е организиран от ОП „Младежки център“ – Хасково. Първо място този път е за седмокласничката Стефания Воденичарова, а поощрение има седмокласничката Илиана Влахова.

Но това не е всичко, подрастващите „бисерчета“ на Глушкова ден по-късно получиха информация и за друга награда и тя е за тертото място на седмокласничката Илиана Влахова от Национален конкурс “Поклон, Апостоле! Безсмъртие и свобода”, организиран от ЦПЛР – гр. Мизия. Тя е в очакване на наградата.

Наградите на учениците от Поморие и Хасково пристигнаха в училището и бяха връчени на учениците по подобаващ начин от директора на училището – г-жа Вангелия Петрелийска. Тя със задоволство поздрави учениците и им пожела бъдещите им успехи да се множат. А преподавателката на момичетата сподели на нейната фейсбук страница щастието си от успеха на нейните ученички. Тя писа: “А на вас, мили мои прекрасни „бисерчета“, искрено благодаря! Това е поредният наш успех! Вие сте моето вдъхновение, моя стимул за работа.Е, остана ли нещо, което не сме спечелили? Доказахме, че където и да сме се записали без нищо не се връщаме. Продължавайте смело напред! Аз ще бъда до вас. Обичам ви!”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене