Честваме 144-годишнина от Освобождението на България

Президентът Румен Радев няма да се качи на връх Шипка

На 3 март България отбелязва 144-ата годишнина от Освобождението на България. Както всяка година и тази ще има официални чествания и тържества.

В София от 11:00 ч. ще се състои церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин. В церемонията ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Ще участват също министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По повод националния празник в 12:00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Парадния вход на президентството. От 18:30 часа на площад „Народно събрание“, където ще се проведе тържествената заря-проверка, президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Премиерът Кирил Петков, председателят на Народното събрание Никола Минчев и депутати ще участват в тържественото честване на празника на връх Шипка. По-късно, от 18:30 часа, председателят на парламента и депутати ще присъстват на тържествената заря-проверка в София на площад „Народно събрание“.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене