Първото семейство бежанци от Украйна се настани в село Поленица, следобед пристига автобус от Одеса с бесарабски българи

Първото семейство бежанци от Украйна вече намериха нов дом в къщата на бизнесмена Стоян Стоянов, в село Поленица. Владимир и съпругата му Александра Касатонови, както и синът им пристигнаха вчера и са част от голямата група бежанци, които са избрали Сандански, за да се установят тук. Александра е бесарабска българка, а Владимир е украинец.

Тя е работила като касиер в голяма търговска верига, а Владимир е заварчик, има диплом за управление на мотокар и електрокар, разказва домакинът им. Днес се очакват още 2 семейства, които Стоянов ще посрещне. Те ще пристигнат с автобус, който се очаква да спре пред културния дом в курортния град след 15 часа днес.

Според кметa Атанас  Стоянов от Одеса са тръгнали 49 бесарабски българи, дали всички те ще достигнат до крайната дестинация -Сандански не се знае, може да имат приятели и подслон в градове по пътя им в България. Хотелиерите са готови да ги посрещнат, като осигуряват освен стаите, апартамевнти за семействата с деца, безплатна закуска, обед и вечеря.
Няколко семейства украинци има в Разлог. Очакват се още. В Благоевград две семейства чака и хотелиерът Христо Ковачки. Те също ще пристигнат в късния следобед днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене