АУБ пак е лидер в рейтинга на българските висши училища

Въпреки предизвикателствата на времето Американският университет в България (АУБ) отново е водещ университет в класацията на образователното министерство. АУБ запазва челни позиции в петте от направленията, които оценява Рейтинговата система на висшите училища в България. За 2020 г. висшето училище е лидер в специалност „Администрация и управление“ и дели първото място по „Обществени комуникации и информационни науки“. АУБ заема второто място при „Политически науки“, „Икономика“ и „Информатика и компютърни науки“*.

Рейтингът показва още, че АУБ е водещ и по отношение на показателите „Безработица“ и „Най-високите средни заплати в страната“ сред завършилите в следните четири специалности: „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“.

„За нас е изключително важно, че успяваме да задържим позициите си на водещ университет в България в днешните турбулентни врмена“, сподели в.и.д президентът на АУБ Дейвид Еванс. „Заслугата, разбира се, е на цялата общност на Американския университет: на нашите преподаватели, на нашите талантливи студенти и на служителите ни, които заедно се справят с предизвикателствата, които ни поднесе 2020 година. Специални благодарности и на нашите възпитаници, които както винаги безрезервно ни подкрепят“.

В специалностите „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“ унивреситетът заема първото място и в категория „Престиж“. Американският университет остава безапелационен лидер при всичките пет дисциплини по отношение на социално-битовите и административните услуги.

Българската рейтингова система на университетите има за цел да подпомогне потребителите на образователни услуги в избора им на университет. Тази година тя оцени 52 университета в България, които предлагат образование в различни специалности, групирани в професионални направления. Системата сравнява академичните дисциплини във висши учебни заведения, които имат акредитация в България, и определя рейтинга на академичните програми въз основа на повече от 100 показателя, включително преподаване и обучение, университетска среда, социално-битови и административни услуги, научни изследвания, престиж, кариерно развитие, реализация на пазара на труда и регионална ангажираност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене