Ден втори от визитата по програма „Еразъм+“

Във втория ден от своето гостуване педагогическите специалисти от Гърция и Турция посетиха учебни заведения в гр. Гоце Делчев. Първата спирка бе НПГ „Димитър Талев“, където се запознаха отблизо с прекрасната учебна база, като влязоха и в някои от часовете. Интерес у тях предизвикаха практическите познания на учениците от паралелка по текстил и облекло.

Следващата среща бе с малките слънца от Детска градина „Слънце“, които бяха подготвили вълнуваща музикално-поетична програма по повод първомартенския празник. След вчерашното изработване на мартеници в Трето ОУ гостите се запознаха отблизо и със самата Баба Марта, която – заедно с емоционалните изпълнения на децата – вдъхна в тях много жизнерадост.

Заредени с прекрасни емоции, те се отправиха към Историческия музей в града, където разгледаха богатата музейна сбирка. Особено впечатление им направиха красивите местни носии. Разпознаха и някои старинни уреди, като чакрък и тъкачен стан, които са запазени и се използват все още на някои места и в техните собствени страни.

Следобедната програма на гостите включва посещение на археологическия обект „Никополис ад Нестум“ край гр. Гоце Делчев и обърнатата къща в с. Марчево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене