Заедно с партньорите си от Литва, Турция и Испания, учителите от Гоце Делчев се запознаха с румънската образователна система

Педагогически специалисти в Първо ОУ – Гоце Делчев, се завърнаха от Румъния

Там бяха по проект на Програма „Еразъм +“

В периода 20-25 февруари педагогически специалисти от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, посетиха училище „Слобозия“ в Румъния. Визитата бе по проект „Reading“ на Програма „Еразъм +“, а основната тема на проекта – „По пътя на книгите“.

Заедно с партньорите си от Литва, Турция и Испания, учителите от Гоце Делчев се запознаха с румънската образователна система и участваха в разнообразни дейности.

Всички партньори бяха приети на официална среща в инспектората на областния град Яш, където бяха информирани за структурата на образованието в Румъния.

Гостите бяха поканени на прием и от кмета на града. Градоначалникът ги запозна с придобития европейски облик на областта, в която се намира румънското училище.

След посещения на библиотеки, музеи и културни забележителности, партньорите се разделиха, удовлетворени от съвместните дейности, и си пожелаха нови срещи по нови проекти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене