В Банско се събраха на демонстрация против войната

Нет войне! каза руско говорящата общност в Банско. Пожелавам на хората в Украйна да бъдат живи и да победят тия войници!, казва дете, на чиито бузи светят жълтосините краски.

В ден трети от военните действия, развиващи се на територията на Украйна, на мирна демонстрация излязоха родени в Украйна и Русия граждани – днес живеещи в Банско. „Аз съм руснак, но имам приятели в Украйна…“ задави се в сълзи руснак, дошъл да подкрепи братята, както сам ги нарече, от съседната държава.

Над 100 души се събраха пред погледа на Никола Вапцаров – пред сградата на Общината, за да покажат съпричастността си към всички, участващи в боевете, към цивилното население и да дадат кураж на близките на загиналите.

„Слава на Украйна“ – с тези думи дадоха кураж мъжете и жените, и децата на своите близки на хиляди километри от Киев, Донецк, Луганск . Украйна няма да се предаде, няма тази война да бъде спечелена от руснаците. Тези мръсни гадове ще умрат на украинската земя, със сигурност ще умрат, няма да превземат Киев. Аз съм 60 годишен човек, но ще се върна и ще
бъда партизанин. Аз съм художник, но знам как работи Калашников – още от художественото училище, казва Олег.

Да бъдат здрави всички и да бъда здрава в България! Пожелавам на хората в Украйна да бъдат живи и да победят тия войници!, казва Илиной, малка руса – невинна. Тя даде тон на големите с детския си глас, провикващ „Нет войне“!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене