Премиерът реже лентата на модерен спортен комплекс в Симитли

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде гост на Симитли, където заедно с кмета на общината Апостол Апостолов ще прережат лентата на модерен спортен комплекс.

BBСъбитието ще бъде в сряда, 10 август от 13,30 часа. 5 857 322 лева бяха инвестирани в съоръжението за подобряване инфраструктурата за спорт и отдих. Средствата са осигурени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Комплексът е изграден край градския стадион, построени са многофункционални центрове за спорт и отдих и в пет от големите села в общината.

Средствата се инвестираха приоритетно в изграждането на нови спортна зала и открит плувен басейн, разшири се и модернизира базата за футбол на стадиона с изграждането на ново игрище с изкуствено тревно покритие, оборудвана бе зала за фитнес. Стадион „Септември” е изцяло обновен с ремонт и частично покриване на трибуните и подмяна на седалките, цялостна подмяна на терена с изградена поливна и отводнителна системи, изградени пътни и пешеходни алеи. Рехабилитирани са и съществуващите съоръжения към игрището, въведени са мерки за енергийна ефективност. Със собствени средства общината изгради комбинирани детски съоръжения, осветление на футболното игрище, скамейки за длъжностните лица и резерви, футболни врати /основни и тренировъчни/, огради и защитни мрежи, трафопост, ремонтира външните тоалетни.

Премиерът Бойко Борисов ще види и изградените закрит плувен басейн с минерална вода и отоплителна система в Детска градина „Радост”, инвестицията там за близо милион лева е по проект по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Гърция. Той ще види и новия облик на близо 4 км улична мрежа в град Симитли, които са обновени със собствени средства на общината след цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене