Събират екип за Центъра за бездомни в Дупница

Община Дупница събира екип за новия Център за временно настаняване.

Припомняме, че строителството на центъра стартира преди година, проектът бе на стойност 474 710,88 лв. До 18 март в общината ще очакват документите на кандидатите, които искат да се борят да станат управител, социален работник, медицинска сестра и хигиенист. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на събеседване. Всички ще са на половин щат.

Кандидатите за управител трябва да са висшисти, завършили икономика, социални дейности, социология, психология, педагогика или придобита педагогическа правоспособност, хуманитарни науки. Те трябва да имат поне 2 години по специалността. Управителят ще ръководите структурата, ще контролира служителите да изпълняват задълженията си и ще се грижат за финансите. Ще контролира и настаняването.

Социалните работници ще са двама. Кандидатите трябва са завършили социални дейности, социална педагогика, здравен и социален мениджмънт, психология и др. Тук не се изисква професионален опит. Те ще са натоварени с отговорността да оказват подкрепа и грижа за потребителите, ще помагат на настанените за връзка с институциите. Трябва да организират приемането, настаняването и изписването на потребителите и да водят досиета. Ще подпомагат за участие на настанените в образователните програми и програми за социална интеграция; Също за включване в курсове за работа и др.

Две ще са и медицинските сестри, екипът допълва на един хигиенист.

Както сме писали, центърът е с капацитет 10 места, разпределени в единични, двойни и тройни стаи със самостоятелни бани, пригодени за хора с двигателни увреждания.

Заради останали на улицата бездомни през 2018 г. в града отвори кризисен център, където през зимата те бяха настанявани. В последствие се започна работа по проекта за Център за временно настаняване, който е в района на социалните жилища

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене