Откриха 11-то издание на автомобилното състезание „Планинско Благоевград”

45 екипажа от страната и чужбина ще се състезават в 11-то издание от националния автомобилен шампионат на България “Планинско изкачване Благоевград 2016”. Съботният ден започна с технически преглед на автомобилите, които по-късно бяха подредени на площадното пространство пред мола, където жители и гости на Благоевград имаха възможност да ги разгледат, да се снимат с тях и екипажите им.

Pregled_Planinsko-3 Официалното начало на състезанието бе дадено пред сградата на Мола. Новост тази година е, че преди всеки манш ще се проведе дрифт шоу с участието на трима състезатели. След официалното откриване автомобилите ще бъдат ескортирани с полицейски патрули до състезателното трасе, където ще се състои и официалната тренировка в три манша.

Planinsko-2015_BLСъщинската надпревара стартира утре, от 10.00 часа на трасето по пътя за село Делвино, когато ще потегли и първият автомобил.Награждаването на финалистите в „Планинско Благоевград 2016” ще се състои веднага след края на състезанието. Дължината на трасето е 4 км и денивелация 20 %. За безопасното провеждане на ралито в Благоевград следят полицейски служители и медицински екипи. Състезанието се организира от СК ДИАМО, БФАС и Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене