СДС -Гърмен и СДС – Хаджидимово се разпаднаха!

СДС изключи и председателя на Контролния си съвет. Започна да „чегърта“ общински структури, които не подкрепят Румен Христов, твърдят освободените

Продължава изчегъртването на опозицията в СДС. След като в рамките на два месеца бяха отстранени четири от силните областни структури на партията – Бургас, Сливен, Кюстендил и Разград, днес става ясно, че е започнало „самоизключването“ на общински организации, пишат на редакционната ни поща, Председателя на Контролния съвет на СДС Златослав Златанов, регионалния представител за Югозападна България Костадин Костадинов, Регионалния представител за Югоизточна България Дончо Златев. Всички те бяха обявени от секретарят на СДС Илия Лазаров за напуснали, поради непратен членски внос за 2 години. Факт е, че по места освободените изнесоха няколко успешни предизборни кампании, като сами финансирали всички разходи.

 

„През последните дни е станало ясно, че са отстранени общинските организации СДС-Хаджидимово и СДС-Гърмен от Благоевградска област. И в двете трудни общини СДС има по трима представители в Общинските съвети, както и кмет от СДС на с. Огняново. Всички те са били уведомени от областния лидер на СДС Благоевград, че са се „самоизключили“ за неплатен членски внос.“- твърдят тримата.

По-скандален е случаят с отстраняването на председателя на Контролния съвет на СДС Златослав Златанов, който заедно с цялата структура на СДС-Елин Пелин вече е аут от партията. Очаквано е желанието да бъде отстранен Златанов, който по време на Националния съвет на СДС в Карлово през миналата седмица защити категоричното решение на КС за възстановяването на изключените области и определи действията на главния секретар на СДС Илия Лазаров като противоуставни и скандални.

Заедно със Златанов и СДС-Елин Пелин са „самоизключени“ почти всички общински организации на СДС в Софийска област, като към момента единствените оставени активни са СДС-Своге и СДС-Самоков.

„Подобно разчистване на опозиция се очаква и в област Стара Загора, където областният лидер на СДС Николай Александров е нарочил опозиционната общинска структура в Гурково. Към нея областният шеф има мераци от няколко години, заради апетитен офис в центъра на града, който е последната собственост на СДС като цяло. Александров дори преди три години се е опитал да продаде офиса, но съпротива на местната структура и регионалния представител за Югоизточен регион (също „самоизключен“ в момента) е спряла продажбата.“- търди триото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене