Как да намалите ежедневната тревожност?

Тревожността ни съпътства много силно последните две години. Промяната в работната среда и всичко, което се случва определено влияе на цялото ни психическо състояние. Затова е важно да се погрижите за себе си и да намалите ежедневния стрес. В днешната статия ще ви помогнем с няколко предложения, които са лесни и с бързи резултати.

Какво да направите, за да намалите тревожността?

Първото, което трябва да направите е да си дадете сметка, кои сфери в живота ви ви напрягат и започнете да работите с онази, която усещате като най-силна. Тези сфери могат да бъдат в семейството, работата, дори лични травми, които се изострят при определени ситуации.

След като откриете детайлите започнете да работите по тях. Напишете писмо до себе си, в което обяснявате как се чувствате. Започнете да си водите дневник, в който да описвате дневните си тревоги. Когато успявате да филтрирате емоциите си ще успеете да намалите тревожността и да започвате деня си с нови сили, без да натрупвате напрежение.

Започнете да се движите повече, защото чрез тренировките и движението ще увеличите кръвообращението си, което от своя страна ще спомогне за по-доброто оросяване на мозъка. Освен това ще започнете да отделяте важни за щастието ви хормони, които ще благоприятстват за настроението ви през целия ден.

Сънят е следващото важно нещо, на което трябва да обърнете специално внимание. Може да откриете топ матраци, които с бърза доставка да се разположат в дома ви и да се наслаждавате на страхотна почивка. Повече информация ще получите тук: https://sleepzone.bg/dvulicevi-matraci.html.  Доказано е, че сънят има огромно значение за това как се развива всеки аспект от живота на човека. Отделете специално внимание да прегледате възглавниците си, дори спалното бельо и да направите почивката си много по-пълноценна.

Ритуалите, които ще ви помогнат да се отпуснете

Разбира се, има техники, които да допринесат за успокояването на тялото, когато преминавате през силна тревожност. Една страхотна мини медитация е дишането. Много често специалистите казват, че медитацията и съсредоточаването ни към дишането е много трудно. През мислите ни преминават стотици неща, които пречат на съсредоточаването, затова има друг начин за по-добър фокус. Затворете очите си и при вдишването мислете за думата “релакс”, а когато издишвате за думата “дишане”. Това ще ви помогне да се насочите към нещо точно определено, което да заеме голяма част от вниманието ви. След няколко минути вече ще сте по-балансирани, ако се налага повторете ритуала.

Направете си вечерен ритуал, който да ви накара да се успокоите преди да легнете в леглото си. Отделете около 30 минути, в които да си вземете релаксиращ душ и да спрете интернета си, за да може да се отпуснете и насладите на вечерта си. Тук може да изберете каквито искате ритуали, всичко, което ви успокоява е добре дошло малко преди да заспите.

Отделете си специално време, в което да бъдете честни със себе си и да определите всичко, което пречи на вашето спокойствие. Не се насилвайте да направите всичко бързо, защото всеки процес се нуждае от своето време. Отдайте се на своя дневник и споделяйте повече. Прегледайте всички спални принадлежности и матрака си, за да сте сигурни, че почивате пълноценно. А относно ритуалите правете всичко, което ви кара да се чувствате спокойни и да се настроите за ефективна почивка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене