Кметът Котев се срещна с мелничани в Мелник

Заедно със своя заместник Георги Трайков и кметът на Мелник изслушаха всички проблеми на местните

Най-малкият град в България – Мелник с годините се превърна в едно от най-посещаваните от туристите места, поради своята запазена автентичност и възрожденски дух, както и близостта му с едно от най-светите места в България – Роженския манастир.
Приемната с гражданите на Мелник бе инициирана от кмета на община Сандански Кирил Котев, който заедно със своя заместник Георги Трайков и кмета на град Мелник Наско Петев изслуша и отговори на всички въпроси, които му бяха зададени на срещата, която се състоя в понеделник в сградата на читалището. Преди да изслуша гражданите кметът Котев обясни какво е свършено до момента и какво предстои за Мелник като приоритетни мерки. Стана ясно и видимо още с влизането в града, че е разчистено от растителностите край пътя, както и коритото на Мелнишката река, която разполовява градчето. Друг приоритет, за който кметът Котев работи в момента е пътя от магистралата до Мелник, който е на етап проектиране и изграждане на мястото на сегашния мост – нов, двоен. Проблемът с паркирането и организацията на движението също стана част от въпросите, дискутирани сред мелничани. Кметът Котев заяви, че този проблем съществува и в Сандански и предложи да се организират автобусите, които пристигат с туристи да спират само, за да слязат туристите в центъра на Мелник, след което да паркират на определено за това място като за целта би могло да се използва разчистения и отворен терен на автогарата в Мелник. Тази идея от скоро се осъществява и в Сандански и като практика би могла да облекчи трафика и в Мелник.
Гражданите на Мелник поставиха и още няколко въпроса на дневен ред за уличното осветление, за липсата на аптека и медицинско лице, на които кметът на община Сандански Кирил Котев отговори, че ще направи необходимата проверка за поставяне на повече улични лампи и замяна на съществуващите, но изгорели. Имаше предложения и полуразрушеното училище да бъде превърнато в Дом за възрастни хора или Зелено училище.
По време на срещата и в духа на Коледа кметът на Мелник Наско Петев призова своите съграждани да помогнат на възрастна жена от Мелник, която се нуждае от парични средства за лечение. Жителите на Мелник и присъстващите изразиха готовност да помогнат на своята съгражданка кой с каквито средства може, а Иван Кочев, който също присъстваше, заяви, че половината от средствата, които са необходими ще ги дари той.
Така премина първата среща на Кмета на община Сандански с граждани на Мелник, които искрено се зарадваха, че се провежда такава среща с тях, че някой иска тяхното мнение и дори за първи път, че имат коледна елха на центъра и коледна украса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене