„Той беше освободен временно от задължанията си за да осмисли постъпките си и да се покае. За нас достатъчно му е наказанието, че целият град вече знае за деянията му и да го сочат с пръст“, коментират от митрополията.

Неврокопска митрополия прости на „некоретният поп“: Достатъчно му е наказанието, че целият град вече знае за него, който забравя да върне пари, взети в личен заем, и го сочат с пръст

Неврокопската митрополия потвърди за случая пред  вестник „Телеграф“!

Свещеник от Неврокопската митрополия в Гоце Делчев взимал пари назаем, но „забравял“ да ги върне, оплакаха се пред местна медия не един и двама ужилени от Божия служител, разкри Топ Преса тази седмица и създаде за пореден път невиждана полемика. 

В подписка над 100 пострадали неврокопчани сигнализират до администрацията на Неврокопска митрополия за нечестивата постъпка на свещеника: „Той е толкова мил и благ, когато седне до теб, така те омайва и никога не бих допуснала, че ще ми вземе 300 лева и няма да ми ги върне…“ – пише в сигнал една от ужилените. Пострадали от благия на вид служител в расо се оказали и доста известни в Гоце Делчев местни бизнесмени, политици, лекари, журналисти.

Подходът на попа бил един и същ към всички. С благо слово, напевен глас и думи от свещените книги той завързва приятелства, но в един момент им се обажда и с развълнуван глас им търси спешно пари – за лекарства или за други належащи нужди. Когато след време му звънят, за да си потърсят парите, той обещава с благия си глас, като насрочва дата и час, за да се разплати. Но така или не се явява на срещата, или отлага за друга дата. Попът взел кола на лизинг от местна автокъща и платил за нея двадесет процента от цената, после изчезнал от града. По телефона обещавал неведнъж на автокъщата да я плати, давал отново дати и часове за връщане, после престанал да си вдига телефона.

От администрацията на Неврокопска митрополия отказват официален коментар, но потвърдили пред вестник „Телеграф“ за случая. Относно  отлъчването от църквата и разпопването, от адмонострацията на владиката взели решение да не се стига до такава крайност.

„Той беше освободен временно от задължанията си за да осмисли постъпките си и да се покае. За нас достатъчно му е наказанието, че целият град вече знае за деянията му и да го сочат с пръст“, коментират от митрополията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене