"Да спасиш човешки живот е много по-важно от това да създадеш художествено произведение", казва младата неврокопчанка.

Българо-еврейски център „Алеф“ награди авторка от Гоце Делчев

Българо-еврейски център за сътрудничество „Алеф“ класира на първо място разказ „Ще ви разкажа за моя спасител“, чийто автор е Снежана Костадинова от гр. Гоце Делчев. Това международно признание за литературната дарба на ученичката е логично следствие, след като е получила признание на родна почва.

Още в 7 клас момичето е наградено със „Златен Гълъб“ и приз „Ученик на годината“. Въпросният разказ на Снежана е намерил място в специален сборник. Тя обаче мечтае да публикува творбите си в собствен сборник, тъй като освен разкази, пише също стихове и есета. Разбираемо, родителите на г-ца Костадинова във всичко е подкрепят, в това число и в дарбата й да рисува.Не случайно нейно хоби се очертава да бъде графичния дизайн, с който се занимава напоследък.

По отношение на професионалната ориентация Снежана Костадинова е избрала да стане лекар. „Да спасиш човешки живот е много по-важно от това да създадеш художествено произведение“, казва младата неврокопчанка. Ето защо тя се фокусира в изучаването на биология и химия, а писането и рисуването ще останат на втори план като средство за творчески релакс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене