Спипаха с фалшиви карти за безплатно паркиране в „сина зона” зъботехник и съпругата му

С фалшиви карти за безплатно паркиране в „синя зона” в Благоевград са спипани зъботехник и съпругата му. Двете им коли били паркирани една зад друга на ул. „Крали Марко“, близо до моста към пазара. Измамата разкрил стюард от „Паркинги и гаражи“.

Наблюдателният служител се усъмнил в оригиналността на талон за безплатно паркиране по местоживеене, поставен на предното стъкло на бяло „Ауди”, и решил да направи справка. Оказало се, че номерът на пропуска отговаря на автомобил от марка „Опел”. Стюардът се обадил на екипа със скобите да закопчаят автомобила. Собственик са оказал Александър Манов, зъботехник, собственик на самостоятелна медико-техническа лаборатория. Човекът си признал, че е подправил талона и че направил същия и за колата на съпругата си, паркирана зад неговата, платил си глобата и преместил и двата автомобила, предава „Струма“.

„Фалшивите пропуски са иззети и започнахме пълна ревизия на всички издадени талони за безплатно паркиране от общината, а те са около 500“, съобщи управителят на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов, който обясни, че ще се провери за всеки пропуск на кого е издаден и дали лицето има право на него.

„И това не е всичко, само през последните 10-ина дни служителите ни са открили и конфискували и 7 невалидни инвалидни талона за безплатно паркиране, повечето фалшифицирани, а някои с изтекъл срок. Снимани са на цветен принтер и след това са ламинирани. Проблемът е, че допреди година старите инвалидни талони не са били изземани и унищожавани след изтичане на срока им за валидност и недобросъвестни граждани ги ползват неправомерно“, разкри още новият шеф на общинското дружество.

„За съжаление не можем да направим повече паркинги в централната зона на града, защото за това са нужни свободни общински терени, но отваряме за ползване от гражданите като „синя зона” паркинга при „Кончето”, който е с отлична локация. Допреди няколко дни половината от него бе зает от училищните автобуси, но тях ги преместихме в района на парк „Македония“ и отворихме ново, удобно за шофьорите пространство за паркиране“, съобщи Ивайло Червилов.

Той апелира за пореден път гражданите и гостите на Благоевград да не паркират на ул. „Шишман“ покрай р. Бистрица, за да не плащат глоби. Районът бе изваден от „синя зона“ преди повече от година, но въпреки поставените знаци, които указват това, шофьори продължават да оставят там колите си и като пуснат SMS, смятат, че са изрядни, но остават неприятно изненадани от поставените скоби за неправилно паркиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене