Бербатов: БФС готви изхвърляне на клубове

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи, че БФС се подготвя да изхвърли огромен брой клубове на предстоящото си заседание на Изпълнителния комитет на 1 март. Целта е неудобните клубове да нямат право да гласуват при избора за президент на конгреса на 18 март, а да бъдат оставени единствено тези, които стоят зад Борислав Михайлов.

Настоящето ръководство на футболната централа е намерило незаконен повод да го направи, заради което от екипа на Бербатов вече са сезирали МВР и спортното министерство.

„В стремежа си Борислав Михайлов да си осигури предимство пред Димитър Бербатов на предстоящия изборен конгрес, БФС се подготвя да констатира отпадането и дори да изключи десетки футболни клубове, алармираха от опозицията. – БФС подготвя да изхвърли огромен брой клубове на предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на 1 март 2022 г. В т. 2 от дневния ред е включен „доклад относно преглед на членството на футболни клубове в БФС“. Интересното е, че тези клубове са заявили подкрепата си за Димитър Бербатов по един или друг начин.

Основен аргумент на хората на Михайлов ще бъде неплащане на членски внос. Ситуацията в момента е такава, че клубове, желаещи да получат информация за платен членски внос или да го заплатят сега, получават отказ за съдействие от областните ръководства на БФС.

В същото време БФС пази в тайна банковата сметка, по която клубовете да внесат членския внос.

Стига се до ситуация на прекомерен формализъм, която е несъвместима с административното право. Ако някой клуб не е платил членския внос навреме, то е защото съответният зонален съвет не е приложил Финансовия правилник на БФС правилно. Т.е. има проблем с упражняването на контрол. БФС не може да вменява собствената си грешка в ущърб на клубовете. Разполагаме с доказателства.

Ще предоставим на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на вътрешните работи всички материали за неправомерните действия на администрацията, ръководена от Борислав Михайлов, и ще настояваме министрите да приложат закона с цялата си строгост“, заканиха се от екипа на Бербатов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене