Рамадан Аталай: 50 млн. лв. повече компенсации за хората, които се отопляват на дърва и пелети

50 милиона лева повече средства от държавния бюджет да се заделят за компенсация на хората за повишените им разходи за отопление с дървесина и пелети предложи ДПС при второто четене на разчетите в хазната за 2022 г.

Правителството вече трябваше да осигури компенсации и да спре повишаването на инфлацията в страната, каза народният представител от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика.

Още началото на годината Ви предупредихме, че ненавременната помощ, ненавременното компенсиране на енергийните ресурси или енергията, която ползват предприятията, ще влияе върху инфлацията. Инфлацията вече е факт, коментира Аталай. И припомни, че компенсациите, дадени на предприятията до момента, покриват само 1/3 от скока на енергията.

Виждаме, че г-н Асен Василев  по-често отива зад океана, но не можа да стигне до онези места, където г-жа Нинова  разбра, че дървесината, която хората купуваха по 75 лв., стигна до 280 лв. Пелетите, които използват извън София, стигнаха в някои дни до 1000 лв., възмути се народният представител от ДПС.

С тази инфлация задълбочихте разделението между бедните и богатите, обърна се Аталай към финансовия министър. И обясни, че помощите за София и софиянци вървят за сметка на тези в страната.

За София,  за софиянци се намериха 40  млн. за метрото, намериха се компенсации за парното. Може би защото министерствата са в столицата, каза Аталай. Той обясни, че именно затова ДПС настоява за 50 млн. лева повече компенсации, за хората, които се отопляват на дърва и пелети.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене