Местността "Св.Димитър" е религиозна и туристическа дестинация. По пътя до там се трупат отпадъци незнайко от кого

Бунище по пътя към Св.Димитър в Хаджидимово

Бунище по пътя за местността „Свети Димитър“ провокира възмущение у граждани, които посещават това свято място с най-съкровенни чувства. Възмутени от заформилото се нерегламентирано сметище заснеха неприятната гледка и я разпространиха в социалните мрежи с надеждата да бъде спряно разрастването на незаконното сметище.

„Потресена съм от гледката на пътя за Свети Димитър! Какъв човек може да си да си изхвърлиш боклука почти на това свято място, което се посещава от толкова хора всекидневно, които търсят покой, развлечение и зареждаща енергия. Хора, хайде всички заедно да направим нещо по този въпрос, давайте мнения, препоръки, организирайте се по ФБ,но трябва да спрем тази вандалщина!Не вярвам,че никой не се възмущава при тази гледка като минава през това сметище за нашата светиня Св.Димитър! ХОРА, БДЕТЕ!“, призова жителка на Хаджидимово.

„Радвам се, че взехте да го забелязвате. По-добре късно отколкото никога.“, коментира друг възмутен от гледкта.

Очаква се местната власт да се самосезира по случая, да организира почистване на отпадъците и да намери начин да предотврати повторно замърсяване на района на местната религиозна и туристическа забележителност, каквато е църквата Свети Димитър и античната крепост в подножието й.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене