Стоянов обяви, че нарушенията започват от прдди две години, тогава, когато трябвало да се проведе конкурс за нов управител на болницата

ВИДЕО : Фрапиращи нарушения в онкоболницата на Благоевград присвоени 200 000 лв.

Започва одит на Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ в Благоевград. Това обяви кметът Илко Стоянов. По думите му в лечебното заведение са разкрити фрапиращи нарушения. „Нагло, цинично и безпардонно, над 200 000 лева за 2 години е присвоил финансовият директор на болницата Календерски“, разкри кметът.

Каква е схемата? Пари за лекарства за онкоболните са били осчетоводявани. Вместо обаче да се платят лекарствата, парите са превеждани по сметка на взаимоспомагателната каса, където е бил същият човек. След това той отивал и ги изтеглял на каса. Сега във ВС касата са останали някакви стотинки, а там се събират парите на работещите. Изтеглени са и парите на персонала, както и публични пари са премествани по неправилен начин по сметка.

Не се знае дали това е ставало със знанието на предишния шеф д-р Георги Георгиев. Сигналът ще бъде даден в прокуратурата. Те ще изяснят всички, които са били в схемата. В община Благоевград е получено писмо от един от доставиците на лекарства, който казва, че е крайно време да се платят сумите, които възлизали на над 327 000 лева. Това е само единият от доставчиците.

Стоянов обяви, че нарушенията започват от прдди две години, тогава, когато трябвало да се проведе конкурс за нов управител на болницата, който така и не се сменил. Кметът щял да сесрещне сега с доставчиците, за да се види реално колко се дължи за лекарства. Без лекарства обаче няма да остане онкоболницата. „Ако не бяхме извършили промяна, тази болница, отиваше към ликвидация и може би всичко щеше да бъде заметено“, смята Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене