Създава се по-добра координация между институциите за решаване на проблемите с безопасността на движението по пътя

„Днешната среща е организирана с една единствена цел – по-добра координация между различните институции, които носят отговорност за безопасността на движението по пътищата. Това е мултидисциплинарна област, при която факторите са прекалено много и разнообразни и точно заради това проблемите са трудни за решаване“. Това заяви на брифинг Димитър Илиев, който е съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пътната безопасност.

В Министерския съвет представителите на отговорните институции обсъдиха приоритетите и стъпките за повишаване на безопасността на пътя. В събитието участваха народни представители, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други. В дискусията се включи и премиерът Кирил Петков, който обяви темата за един от основните приоритети на правителството.

Пред медиите Димитър Илиев коментира, че всяка една институция е споделила с какви проблеми се сблъсква в областта на пътната безопасност и присъстващите са се договорили да намерят реални решения за справяне с тези проблеми. Илиев заяви, че участниците в срещата са се обединили покрай няколко конкретни идеи. За пример той посочи, че цялата учебна методология по подготовката на водачите трябва да бъде актуализирана, като се наблегне на идеята за обучение през целия живот. „От днес започва засилен контрол за използване на колани на задната седалка на автомобилите, както и за употребата на специални детски столчета“, обяви още съветникът на премиера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене