1600 лв. събраха на благотворителния базар в село Полена, дариха ги на болен мъж

За пореден път жителите на община Симитли доказаха, че когато имат обща кауза, винаги са обединени в името на доброто. Днес през площада на селото преминаха

Десетки жители на село Полена и на околните населени места вчера подкрепиха благотворителния базар, който бе организиран от кметството в селото и от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Полена. Общо събраните средства са около 1600 лв.

Красиви мартеници, вкусни сладки и солени изделия, бяха само част от нещата, които можеха да бъдат закупени. И това се случи. За два часа и половина всички неща бяха изкупени. Голям интерес предизвика тениска на футболен клуб „Септември“ (Симитли), тениска на футболиста Станислав Костов и сувенир – 40 см. кукер, изработен от Димитър Парапунов от Разлог. Ценните предмети бяха дарени на организаторите на базара за неговата кауза.

Трите кукерски групи на квартал „Ораново“ в Симитли – Косячка махала, Дълга махала и Център се обединиха и дариха средства в помощ на благотворителния базар, който се проведе в центъра на село Полена!

Подобни благотворителни актове не са единични случаи, защото традицията в община Симитли повелява – всяка кукерска група да дарява част от събраните средства на Сурва за кауза, която си избере.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общинския съвет Вилимир Александров също подкрепиха каузата. Те си купиха красиви, ръчно изработени мартеници от потребителите и специалистите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Полена. И кукерска група „Център” на село Полена подкрепи благотворителната инициатива, като дари средства за нея.

Със събраните средства ще се помогне на местен жител, който се нуждае от хемодиализа, тъй като и двата му бъбрека са отказали. Парите, които бяха събрани, вече са предадени на мъжа от кмета Веселин Топузов.

Към средствата, събрани от базара ще бъде прибавена и сумата от благотворителните кутии, които бяха поставени на последните контролни срещи на ФК „Септември“ (Симитли).

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене