Джудисти превземат Гоце Делчев през април!Клуб „Неврокоп“ ще е домакин на първенство

Клуб „Неврокоп“ ще бъде домакин на републиканско първенство по джудо на 16-ти и 17-ти април. Очакват се да пристигнат около 1200 състезатели. Това ще бъде един празник за нашия град Гоце Делчев. Новината съобщиха треньорите по това източно бойно изкуство. Докато се подготвят за домакинството на първенството за деца и юноши, не спира и подготовката за участия в други турнири. В тази връзка състезатели на клуб „Неврокоп“ ще участват в международен турнир в Перник на 26-ти март. А по-късно ще се борят и на републиканско отборно първенство в Пазарджик.

Клубът по джудо в Гоце Делчев е основан през 2018 г. Треньори са Иван Разманов и Илия Ангелов. Те самите са бивши състезатели по джудо. И двамата споделят, че треньорството е истинско предизвикателство за тях, а успехите на децата са тяхната оценка за трудът им. В началото са започнали работа с 3-4 деца, а днес имат детески ученици в кимоно.

„Джудо е хуманен спорт, учи децата на ред и дисциплина, на физическа и психическа устойчивост“, подчертават треньорите. За да посещава курсът в Гоце Делчев едно момче от град Хаджидимово три пъти в седмицата пътува на автостоп. Това е Илия Шопов. „Много ми хареса още от първия път. Не искам да пропускам третировка“, пояснява момчето. Той тренира джудо в неврокопско от една година. Прави го, за да се научи на самозащита.

Джудото не е просто спорт, а страст за ученичката Мария Гайдева. Тренира почти от създаването на клуба. И тя е започнала с идеята да се научи да се защитава, но в последствие е започнала да се изявява в състезания. Най-големият й успех засега е спечелено трето място, но не губи кураж, че за в бъдеще ще има още много възможности да се изявява и да постигне нещо повече. Джудо учи на дисциплина и любезност с другите хора, смята госпожица Гайдева. Тя е категорична, че до момента не и се е налагало да използва бойните си умения извън залата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене