Трето основно училище в Гоце Делчев насърчава деца с различни потребности

Трето ОУ с поредни дейности, реализирани по проект „С мисъл за всеки ученик“ – с тези думи екипът от учители, работещи по Проект BG05M2ОP001-3.018-0001 „Подкрепа за приобщаващо образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 година, се поздравиха за реализирането на дейностите по проекта.

Ключова дейност по проекта бе създаването на достъпно учебно пространство за: работа с ученици, които имат нужда от насърчаване и разгръщане на потенциала си; за развитие на уменията на ученици със специални образователни потребности; за ученици с хронични заболявания и такива, намиращи се в риск.

Обновени бяха кабинетите за работа на ресурсния учител, логопеда и психолога в училището. За развитието и подкрепата на учениците с различни потребности се грижат дългогодишният ресурсен учител в Трето ОУ Мариана Гебрелиева, както и назначените по проекта Гергана Граматова – психолог и Василка Иванова – логопед.

Общите финансови средства по проекта са на стойност 10 200,00 лв., които включват разходите по обзавеждане на кабинетите с необходимите за това пособия, сред които материали, служещи за работа по метода „Монтесори“. Педагогическите специалисти Мариана Гебрелиева, Гергана Граматова и Василка Иванова, които ще изпълняват служебните си задължения в тези кабинети, споделят, че възпитаниците на училището са в сигурни ръце.

На откриването на кабинетите директорът на училището Никола Джингаров поздрави колегите си за ентусиазма, който показват в работата си. Всички учители са единодушни, че ще продължават да работят в посока на това учениците да се чувстват добре в училище и да продължават да постигат множество успехи, каквито показват през годините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене