Трагедия потресе Кресна!: 16-годишната Ренета Ташева издъхна, докато чака изследвания преди операция в Турция

След месеци ходене по мъките Рената трябваше да получи очаквания лек в чуждата клиника, парите за скъпото лечение бяха събрани, изследванията направени,но тя не дочака резултата

Жестоко заболяване уби 16-годишната ученичка Ренета Ташева от Кресна. _thumbРенета не можа да дочака операция в Турция след месеци ходене по мъките и търсене на средства за лечението й в чуждата клиника. Преди дни бяха направени изследванията й, резултатите щяха да излязат съвсем скоро, но Ренета не успя да ги дочака. Случаят на Ренета потресе мнозина. Преди време Struma.com съобщи, че момичето има болно сърце, сколиоза и хипертония на белия дроб и, че спешно се нуждае от средства за операция.

Тежката диагноза обрече Рени на нечовешки страдания. От началото на годината до момента тя излизаше за малко и отново влизаше в болница, защото не може да ходи, не може да излиза с приятелки и бе обречена да пази леглото. Рени Ташева бе един от нашите „Ранени ангели“, за който започнахме кампания за събиране на средства, след като стана ясно, че в България лекарите вдигнаха ръце и препоръчаха операцията в Турция. Средства бяха осигурени ,,но внезапната смърт на Рени Ташева изпревави операцията за ужас на близките й.

Ренета ще бъде погребана днес, опелото е в черквата в Кресна от 15 часа. Struma.com изказва искрени съболезнования на родителите и близките на Ренета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене