Умна и красива: Красавицата Атина Баракова стана Отличник на Випуск 2017 в Правно-Историческия Факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

Абсолвентката Атина завърши висшето си образование с диплома Отличен 5.80 и бе наградена за труда си…

 Здравей Атина, читателите на Топ Преса те познават като един активен млад човек, който се занимава не с едно и две неща – с международни проекти, с организационни дейности около университета и с работа. А вече официално дипломирана специалност Международни Отношения с диплома 5.80. Как успяваш да съчетаеш всичко това? Какво е чувството да си отличник на випуска и как намираш баланса? Разкажи ни малко повече за церемонията и емоциите около дипломирането.

– Здравейте, г-н Байрактарски, първо бих искала да благодаря за проявения интерес към мен и за отделеното време. Не мога да опиша чувството, което изпитвам в момента. За мен това е награда и признание за положения труд и всички усилия през годините и най-вече за мое собствено удовлетворение. Винаги съм знаела, че старанието, усърдната работа и най-вече часовете над учебниците ще бъдат възнаградени. Емоцията беше невероятна. Специален гост на церемонията беше председателят на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков, който ми връчи дипломата,  а ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков – плакет за отличен успех. Тържествено слово поднесе зам.-декана на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин, от който получих лично поздравления с пожелания за отличия в живота, още много успехи и попътен вятър, както и от всички ръководители на катедрата. Мога смело да кажа че съм горда със себе си и с постигнатия резултат. Успех 5.80 не е никак малко, макар, че винаги искам повече и знам, че мога повече.

– Относно това как намирам баланса. Като един нормален млад човек не обичам да бездействам. Хората са казали има ли желание, има и начин. За мен е удоволствие и начин на живот. На първо място винаги е било чест да помагам с каквото мога в дейностите във факултета, било то организиране на срещи-дискусии, конференции, участие в проектите на университета, срещи с различни депутати, евродепутати, министри и прочее. Благодарна съм на целия екип на Правно-историческия факултет и на всички преподаватели за възможностите, които ми предоставиха и за опита, който натрупах през годините. На второ място проектите, в които участвам извън университета – за мен е чест и привилегия да съм част от подобни мероприятия. Всеки мотивиран млад човек би се възползвал. Това е обмяна на опит, пътуване и опознаване на толкова нови култури и места. И накрая най-хубавата възможност, която получих беше стаж във Министерството на външните работи в България. Беше огромна чест за мен, преборих се с много мои връстници от университети от цяла България, но го постигнах и се гордея със себе си. И не на последно място съм благодарна на моето семейство и на най-прекрасните колеги, които имам и които ми помагаха и подкрепяха във всичко до тук. Без тях нищо нямаше да е същото.

Всичко казана до тук е много мотивиращо за бъдещите студенти. А какви са ти плановете от тук нататък? С какво се занимаваш в момента и как мислиш да продължиш реализацията си?

– В момента работя по специалността си. Винаги съм смятала, че трябва да си достатъчно упорит и смел, за да постигаш това, което искаш. На този етап работата, на която съм в момента ме мотивира, удовлетворява и ми харесва. Но както всеки млад човек искам да се развивам към по-добро. В момента съм си съставила план, по който работя и който стъпка по стъпка се реализира и действам усърдно за пълното му постигане, но засега ще запазя за себе си какво точно е. Не искам да говоря преди нещата да са се случили на 100 %.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене