Без категория

Мъж е изгорял в катастрофата край Симитли снощи

105472-katastrofa-simitli-03Около 25-27 годишен младеж от с. Полена, община Симитли, е изгорелият в автомобила си при снощната жестока катастрофа на ГП Е-79 край Симитли, съобщава БГНЕС. Първоначалната информация беше, че водач на взривилия се и изгорял напълно лек автомобил опел „Омега“ е била жена.

Както информирахме, жестоката катастрофа стана в 19.45 часа на прав участък между град Симитли и пътен възел Брежани-Крупник.

Катастрофите по средата на правия 3-километров участък, станали заради движение по главния път на пътно-превозно средство с животинска тяга, са две.

Форд „Фокус“, движещ се в посока ГКПП Кулата-Промахон, в който пътуват трима служители на НАП, даващи дежурства на граничния пункт, застига каруца, движеща се пред тях. Тъй като водачът на форда кара на къси светлини заради насрещния трафик, вижда каруцата в последният момент. Поради насрещно движещите се автомобили, той отбива вдясно и излиза от пътя. Автомобилът на служителите на Националната агенция по приходите се спуска по ската и пада в нивите срещу село Черниче. Вследствие на това са пострадали двама. 42-годишният Калоян Х. е настанен в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград с порезна рана на главата. Още един от пътуващите във форда имал набити стъкла в главата, след като са извадени, той не пожелал хоспитализация. На водача на форда е взета кръвна проба за акохол.

След като форда пада в нивите, каруцата продължава пътя си в посока пътния възел Брежани-Крупник. След около 200 метра втори автомобил „Ланча Либра“ застига каруцата. 44-годишната й водачка Марияна Х., от град Елена вижда също в последният момент каруцата, за да не се блъсне в нея отбива наляво и навлиза в насрещната лента. Там се блъска челно в идващият насреща й опел „Омега“. Той е управляван от 25-27-годишен мъж от с. Полена, община Симитли. При челния удар опелът се запалва, след 10-на минути газовата бутилка се взривява. Колата пламва като факел. Докато пристигнат огнеборците от Благоевград автомобилът изгаря напълно, водачът също. До късно снощи се е установявала самоличността му.

При челния удар на място загива водачката на „Ланча“-та. Пътуващият на предната седалка до нея 21-годишен син Добрин е транспортиран до МБАЛ-Благоевград с фрактура на ръката, настанен е в отделението по ортопедия. Загиналата му майка бе извадена едва към 20.45 часа след като огнеборците рязаха ламарините на колата й. Тя е с великотърновска регистрация. Каруцата, заради която станаха двете катастрофи, не бе открита на местопроизшествието. Такава е хронологията на сблъсъка според официалното съобщения на ОД на МВР снощи, публикувано в 21.15 ч.

Според оцелелия син на загиналата жена от Елена, двамата се връщали от Гърция. Което прави ситуацията обратна. Тоест, че опела, който се взриви, е настигнал каруцата, след което навлязъл в насрещното и ударил челно „Ланча“-та.

Снощи екип на ФСМП-Симитли довежда в Спешно-приемно отделение на МБАЛ 50-годишният баща на загиналия младеж. Той е служител на горите и бил употребил алкохол. Заплашвал, че ще застреля дежурния персонал в отделението. След като е натиснат паник-бутона в СПО пристига полиция. Бащата на загиналия е отведен за обяснения във второ РУП-Благоевград. Оръжието, което съхранявал в дома си, е иззето от полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене