Върнаха в ареста Реджеп, прегазил 17-годишната Виктория на пътя

28-годишният Реджеп Алиев, обвинен, че е прегазил 17-годишната Виктория на пътя между Дъбница и Хвостяне, се връща обратно в ареста.

По протест на Окръжна прокуратура – Благоевград е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за катастрофата със загинало 17-годишно момиче.

Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура – Благоевград срещу мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо Реджеп.

По воденото досъдебно производство е установено, че около 20,20 ч на 29 януари 2022 г., на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Реджеп Алиев управлявал лек автомобил „Форд“. Водачът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната Виктория О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Алиев е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление.

С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“ е изменена в „задържане под стража“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене