София и Кюстендил в общи проекти за туризма

main_bКметът на София Йорданка Фандъкова  и кметът на Кюстендил Петър Паунов подписаха споразумение за съвместно сътрудничество по проекти и инициативи за осигуряване на устойчиво развитие в областта на туризма.

В него се включва разработването на съвместни туристически пакети в сферата на културно-историческото наследство, балнеологията, поклонническия и други видове туризъм, както и осигуряването на възможности за обмен на добри практики за развитие на туристическата дестинация.

Общините партньори по настоящето споразумение се ангажират да привлекат и други общини, които могат да имат съществен принос към целите на концепцията.

„Кюстендил и София са едни от най-старите градове в Европа. Богатото културно и историческо наследство, което имаме, ни дава основание да го развиваме, да го разработваме, да го показваме и по този начин да развиваме културния туризъм“, заяви Йорданка Фандъкова и поздрави градоначалника Паунов за проекта за балнеоложкия комплекс „Св. Иван Рилски“.

„Благодаря за протегната ръка, която датира още от сътрудничеството ни за Европейска столица на културата и се надявам споразумението да бъде разширено и да обхване целия Югозападен регион“, заключи Петър Паунов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене