Гюлфие Яхова е единственият кандидат за председател на РС – Благоевград

Съдия Гюлфие Яхова е единственият кандидат за председател на РС – Благоевград. Срокът за подаване на документи за участие в конкурса за избор на административен ръководител изтече на 4 февруари, като той се обявява повторно, след като първият се провали заради липса на кандидати.

Припомняме, че Гюлфие Яхова бе определена за и.д. председател на Районен съд – Благоевград на 26 октомври 2021 г. на онлайн заседание на ВСС с 6 на 3 гласа след изтичане на управленския мандат на съдия Вера Коева. Именно по нейно предложение Гюлфие Яхова стана зам. председател през 2017 г., две години след започване на работа в съда. През юни 2020 г. тя бе командирована в Окръжен съд – Благоевград, а през март 2021 г. бе освободена от зам. председателското място на РС – Благоевград и преназначена на длъжност „съдия“.

Гюлфие Яхова е завършила право през 2016 г. в Югозападния университет, като първоначално започва работа като юрисконсулт. Една година към фирмата за недвижими имоти на Надежда Войнова „ГАЛ консулт, а след това близо две в строителната фирма на Кирил Анзов „Бултера строй груп“. След спечелен конкурс през 2010 г. става мл. съдия в Окръжен съд – Смолян, а впоследствие е районен съдия в Чепеларе, Мадан, Златоград, а в момента в Благоевград.

В управленската си концепия Яхова посочва, че личната й мотивация да се кандидатира за председател на РС – Благоевград е професионалният й и административен опит в правораздаването. За тези над 11 години работа в шест съдилища е придобила знания, умения и възможност да взима решения, доколкото в определен период от време е била единственият работещ съдия. Освен това счита, че може да се справи с предизвикателството, което поема, тъй като притежава най-важните качества за заемане на ръководна позиция – почтеност, решителност, търпимост, стоицизъм, комуникативност, и ще заложи на диалога, който е условие за успешно управление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене