Лекции, посветени на умереността в Исляма и същността на религията изнесе главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи при посещението си в Благоевградско.

Главният мюфтия изнесе лекции в Белица, Брезница и Черешево

Лекции, посветени на умереността в Исляма и същността на религията изнесе главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи при посещението си в Благоевградско.

Срещите му с мюсюлманите в региона започнаха от с. Черешово. Главният мюфтия и районният мюфтия на Благоевград Осман Османов посетиха новопостроената джамия в селото, където разговаряха с вярващите и беше проведена първата лекция от програмата.

„Изграждането на джамия не е трудно. Тя обаче се изпълва със смисъл, когато ние, мюсюлманите я превърнем в част от нашия живот и я посещаваме, за да отправим молитвите си към Всевишния“, заяви главният мюфтия в Черешово.

„Една от най-важните ни задачи е да върнем хората към вярата и ценностната система, която Ислямът ни помага да изградим“, заяви на свой ред районният мюфтия на Благоевград.

В Брезница д-р Мустафа Хаджи взе участие във вечерен сохбет, в който говори за умереността в Исляма и крайностите, които религията не одобрява.

Срещите с вярващите продължиха в Белица. Главният мюфтия отново зарадва най-талантливите мюсюлмани. Той използва посещението, за да връчи лично грамотите на победителите в конкурса за рисунка, есе и стихотворение „Джамията в моя живот“ и да им пожелае да продължават да служат за пример на своите връстници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене