Скъпите цени сринаха туризма в Сандански! На път ли е това да стане в Неврокопско?

Туризмът в гоцеделчевският край уверено върви по стъпките на Велинград в посока ценообразуване. По познатият метод, щото имат доста работа местните хотелиери ежеседмично актуализират цените си НАГОРЕ доволни, че това не пречи на хората да идват на почивка тук. Психологията е позната – „Вдигам цените. Ако искат.“ и така с лекота не осъзнават, че започват сами да си режат клона на който седят. Същият процес се наблюдаваше и в СПА зоната на юга – град Сандански. До скоро там беше меката на СПА туризма, хотелите изразяваха доволство, че въпреки ограниченията – работа имаше. Кръчмите също бяха пълни според правилата…

Дали е така днес. Проверка на Топ Преса показва, че въпреки скъпата инфлация, хотелиерите в Сандански масово свалят цените. Един от добре поддържаните и предпочитани хотели в града – ТаймАут например е пуснал промоция от 58 лева на човек за вечер с ползване на цялото СПА и бонус – закуска и вечеря, бонус напитки – топли, сокове бяло и червено вино. На фона на това че същият хотел пред ивреме вземаше за тази услуга 120 лева на вечер и нямаше бонус напитки, а сега е свалил цените на половина, защотава изцяло нашата теза – туристи няма, а трябва да се оцелява. Тази тенденция ще продължи- уверени сме.

Нека този пример е за тези хотелиери, които безотговорно повишават цените си водени от високия си стандарт на живот и неестествената си алчност. Туристите ще продължат да идват в Огняново, Гърмен, Хаджидимово или Гоце Делчев на високи цени, докато някой не им предложи нещо по добро на половин цена. Тогава и вие „спешно“ ще актуализирате своите цени и пак държавата ще ви е виновна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене