Предстои среща относно сеч в село Горно Дряново

Кметът на село Горно Дряново, община Гърмен, организира специална среща на директора на ДГС Гърмен Бисер Русков и жители на селото с оглед предстоящи дейности по сеч, извличане и транспортиране на дървен материал.

Планираната сеч е покрай река „Черна“, приток на река „Дряновска“ в участъка от „Тузлата“ до местността „Соукчешме“ в близост до село Горно Дряново. Притесненията на хората, както и на местната управа са, че след сечта и изтеглянето на трупите през реката ще се замъти водата на селото. Освен това подобен проблем ще има след всеки дъжд, тъй като при изтеглянето на трупите земята се разорава и докато се затреви отново ще има проблеми, подобно на тези в дерето от „Тузлата“ към местност „Абединовата ливада“ край Горно Дряново.  Жителите на селото се безпокоят и затов, че при изсичане на дървета в посочените местности в бъдеще може да възникне проблем с бъдещо захранване с вода на селото.

Директорът на ДГС Гърмен Бисер Русков е предложил преди да започнат дейностите на място да се обсъдят варианти и се вземе решение, което да избегне бъдещ проблем с водата на селото.
Една от възможностите е да се остави ивица 50 метра от реката и трупите да се теглят нагоре, но крайно решение ще се вземе след бъде извършен оглед на терен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене