Петков потвърди: При 60% ваксинирани и под 5% заетост на интензивни легла махаме зеления сертификат

Ако стигнем до 60% ваксинация или ако паднат интензивните легла под 5% тогава махаме зеления сертификат. 

Така премиерът Кирил Петков потвърди идеята на правителството за отпадане на сертификата в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„На базата на този модел управляваме ковид кризата в най-голямата вълна без реално да има големи мерки на затягане. Доволен съм от реакцията на министър Сербезова за жената във Враца“, добави Петков.

„Антиваксърите са 15 различни групи с различна мотивация. Всичките групи се обединяват, че ако няма трибуна, на която някой да ги изслуша те се капсулират и стават агресивни“, поясни премиерът.

„Залагаме на много реформи, които трябва да се случат. За да се направят смислено и да се постигнат резултати, те не могат да станат от днес за днес. За да може да се направи правилно плануване за тези реформи, ни трябват 6 месеца. Ако няма актуализация на бюджета, няма да знаем най-правилните стъпки за тези реформи. На шестия месец трябва да имаме ясен план“, уточни премиерът.

Той посочи, че правителството за първи път инвестира в безплатни детски градини и ясли. „Не трябва да има хора под линията на бедност, каза Петков. Трябва да имаме инвестиция в човешки капитал и социална мрежа от прекалена бедност, добави той. Не може България да има 50% от продуктивността на труда, а заплащането е на 27%, това означава, че нещо не се случва правилно в капиталовите инвестиции“, подчерта Петков.

Премиерът подчерта, че всичко, което се прави, не преследва политически цели, а само конкретни резултати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене