Съветници се скараха заради Арена Неврокоп

Кметът Владимир Москов се видя принуден да оттегли предложението си за провеждане на търг, с който да се отдаде под наем помещение в спортната зала на града -Арена Неврокоп. Съветниците спориха дали е разумно заради 160 лв. месечен наем да позволят на досегашен наемател да обединява две помещения в едно – фитнес и съседстното помещение за рехабилитация. Ябълката на раздора бе именно свързването на двете досега съществуващи като отделни помещения.

Освен това предложението и търга за така подготвени, че няма как да участва втори кандидат в евентуално наддаване. За капак съветник отбеляза , че спортните зали по света стават обект на теротистични нападения и поради тази причина промени в сградата не бивало да се правят, без консултация със съответните служби.

Дебатът приключи с формирането на комисия, която да посети на място обекта и да излезе с доклад дали съветниците да подкрепят идеята на досегашен наемател и предложението на кмета Владимир Москов. В комисията влязоха съветниците Ангел Тунчев, Андрей Радонов,  Димитър Сохулов, Сайди Чолак и Петър Мутавчиев-представител на Общинска администрация.

Идеята предвижда двете помещения да се свържат чрез пробиване на арка в стената, която сега ги разделя. Комисията ще разполага с близо месец, до следваща сесия, за да изпълни ангажиментът си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене