Муки: Боли ме да гледам майка си на монета

„Стана ми страшно тежко, че виждам майка си на монета – този човек, с когото само преди 2 години бяхме във всички интервюта една до друга.“, каза дъщерята на покойната Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки, за новоизкованата монета с лика на легендарната актриса по повод 100 годишнината от рождението й на 2 февруари.

„Стойността, с която я продават е много висока, но дори и да не ми беше майка, аз не бих я продала. Ще я пазя като очите ми. Изкарах един живот с нея и имаме безкрайно много спомени.“, заяви още щерката на „Госпожа Стихийно бедствие“ и припомни за жизнената сила на майка си. „Тя беше много над нещата и успяваше и в най-тежките моменти, защото не бихме казали, че животът и беше песен, както изглежда отстрани.“, сподели още Муки пред бТВ.

70-годиншата Мария добави, че загубата на родител винаги е тежка независимо на колко години си. „Когато й казвах, мамо, ти ще направиш 100 години, тя ме гледаше и казваше – не няма. Имаше страшна интуиция… Тя ми беше и майка, и приятел, тя ми беше всичко.“, довери още наследничката на Мутафова и през сълзи добави, че ако Стоянка беше до нея щеше да и каже колко много я обича и колко й липсва.

Припомняме, че възпоменателната монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова “ от серията „Български творци“, която Българската народна банка пусна в обращение, стана обект на огромен интерес. Преди броени дни стотици чакаха с часове на студа пред сградата на банката.

Междувременно Сатирата ще отбележи 100 години от рождението на емблематичната си актриса, а в центъра на събитието ще бъде спектакъл, в който чрез холограма Мутафова ще се качи на сцената, отново. Компания ще ѝ правят млади актьори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене