Освободеният шеф на „Булгаргаз“ твърди, че уволнението му е незаконно

Освободеният шеф на „Булгаргаз“споделя, че е разбрал за уволнението му, заедно с неговия екип, в петък вечерта от медиите. За него това е погазване на Закона за публичните предприятия. Българският енергиен холдинг не съдържа мотиви за тяхното освобождаване. Това сподели уволненият шеф на „Булгаргас“ Николай Павлов в ефира на бТВ.Николай Павлов отрече „Булгаргаз“ да са продавали по-евтин газ към Румъния. Не са препродавали никакви количества газ, а когато са го продавали за чужбина то е било на борсови цени – възможно най-високите.

Бившият шеф твърди, че през последните месеци е била “мачкана” компанията. Причината, според него, е, защото е водеща и има отлично финансово състояние. Изминалата година за „Булгаргаз“ е била най-успешната – 92 млн. лева. Като категорично заявява освободеният шеф, че печалбата не е на гърба на българския данъкоплатец.

Новият шеф на „Булгаргаз“ е Иван Топчийски. Според него „цената на газа е увеличена по начин, който не изглежда логичен“, но Топчийски посочи, че още не се е запознал с действията на предишното ръководство и не иска да ги коментира. Все още предстои новото ръководство да влезе в длъжност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене