Скръбна вест! Почина майката на владиката Натанаил!

Престави се в Господа Мария Калайджиева

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 30 януари 2022 г. на 90-годишна възраст се престави в Господа Мария Калайджиева, майка на покойния Неврокопски митрополит Натанаил и дългогодишна активна помощница в социалната дейност на Неврокопска света митрополия.

Мария Калайджиева е родена на 13.01.1932 г. в пазарджишкото село Мокрище. Омъжва се за Иван Калайджиев, родом от село Копривлен, Гоцеделчевско. Имат 4 синове, трима от които завършват Духовната семинария и Духовната академия. Най-големият от тях е дядо Натанаил Неврокопски.

Мария Калайджиева взема активно участие в много социални дейности на Неврокопска митрополия още с избирането на митрополит Натанаил през 1994 г. Години наред тя обгрижваше кухнята за бедни, всеки ден неуморно готвеше и раздаваше храна на нуждаещите се хора. Тя помагаше години наред и за детските летни лагери в Хаджидимовския манастир „Св. Вмчк Георги“. Баба Мария се включваше и във всички други дейности, за които имаше сили.

Тя ще остане в умовете и сърцата на всички със своята всеотдайност, грижовност и майчина любов.

Бог да я упокои в селенията на праведните!

Вечна и блажена да бъде светлата й памет!

Опелото ще се извърши на 31 януари 2022 г. (понеделник) от 11:00 ч. в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, а погребението ще бъде от 12:00 ч. в гробищния парк на гр. Гоце Делчев.

© Неврокопска св. митрополия

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене