Условна присъда за бившия управител на болница в Дупница

Районният съд в Дупница призна 35-годишния Росен Тимчев – бивш управител на общинската болница в Дупница, за виновен в длъжностно присвояване. Наложеното му наказание е „лишаване от свобода“ за срок от две години, като изпълнението на наказанието се отлага за изпитателен срок от четири години.

Тимчев е осъден да плати на гражданския ищец – Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ „Св. Иван Рилски“ сумата от 25 079, 83 лв., представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, в резултат на извършеното престъпление, съобщиха от съда.

Съдът е признал Тимчев за виновен в това, че за времето от 29 февруари 2016 г. до 4 декември 2016 г., в качеството си на управител на болница, под формата на продължаващо престъпление, е извършил 31 деяния, които осъществяват поотделно едно и също престъпление. Той е присвоил чужди пари, на обща стойност 25 079, 83 лв., собственост на МБАЛ в Дупница, поверени му да ги пази и управлява. Тимчев е осъден да плати и разноските по делото, както и държавната такса по гражданския иск, посочиха още от съда.

Присъдата не е окончателна, тя може да се обжалва и протестира пред Окръжния съд в Кюстендил, в петнайсетдневен срок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене