Общинския съвет прие Плана за интегрирано развитие на община Благоевград

Предложението бе подложено на разглеждане по време на редовно заседание на ОбС, като 32 от местните парламентаристи гласуваха „за“, регистриран бе един глас „против“ и 1 „въздържал се“.
ПИРО е основен стратегически документ и важен инструмент за управлението на Общината през настоящия програмен период. Неговият пространствен обхват включва цялата територия на общината.

Основната цел на ПИРО е да осигури обща рамка и последователност от конкретни действия за устойчиво и интегрирано развитие на местно ниво, обединени в конкретна програма за действие.
В рамките на няколко месеца, Община Благоевград проведе онлайн анкети с граждани, бизнес и неправителствени организации, относно идеи за проекти, които да бъдат включени в ПИРО. В допълнение бяха организирани обществено обсъждане и онлайн срещи за проучване на нагласите на заинтересованите страни.

ПИРО ежегодно ще бъде подлаган на оценка и актуализация, като идеята е да бъде дадена възможност предложените проектни идеи, които предстои да постъпват от хората и бизнеса да бъдат заложени в него.
В ПИРО са включени проектни идеи, съвместно с други Общини, в това число и София.
Посоката на развитие на Община Благоевград е обобщена във визията на ПИРО: Община Благоевград – модерна, иновативна, свързана, зелена община, осигуряваща висок жизнен стандарт за своите граждани и условия за устойчиво икономическо развитие!

По врене на заседание на Общински съвет – Благоевград беше приета и Стратегия за устойчиво развитие на туризма в Община Благоевград за периода 2021-2027 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене