Млада дама от Благоевград с най-висока сума в благотворителния търг за златния медал на Тодев

Млада благоевградчанка е дала засега най-високата сума за златния медал на биатлониста от Банско Благой Тодев. Това е Вера Янудова, която предлага да го откупи благотворително срещу 3000 лв.

Преди дни Тодев обяви, че продава златния си медал, който спечели на 19 януари в индивидуалната дисциплина на Европейското първенство по биатлон за младежи в Поклюка (Словения), за да помогне за лечението на медицинската сестра от Спешен център – Банско Нели Гълъбова, която се бори с онкологично заболяване. Само ден след като Благой Тодев обяви благородната си кауза, се разбра, че е с положителна проба за коронавирус. Това се случва само ден преди да замине за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Пред журналисти Благой Тодев сподели следното: „За жалост в понеделник дадох положителна проба за коронавирус. Най-рано до седмица ще мога да замина за олимпийските игри в Пекин, след като дам два негативни PCR теста. Чувствам се нормално, нямам симптоми. Не съм депресиран или психясал, ще се подготвя подобаващо за олимпиадата. Заминавам да тренирам сам на лагер в Руполдинг, Германия. Всички сме ваксинирани от отбора по изискване на Международния олимпийски комитет и Международния съюз по биатлон”.

Всеки, който желае да се включи в каузата на Благой Тодев, може да го направи, като пише в профила му в социалните мрежи или направи дарение в посочената банкова сметка.

Титуляр на сметката: Недялка Христосова Гълъбова
IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ
BIC: FINVBGSF
Основание: Дарение за Нели
Дарителска сметка в евро: IBAN:BG67FINV91501017594492, BIC:FINVBGSF

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене