ОбС Банско отпусна 5000 лв. помощ за мед. сестрата Нели Гълъбова

5000 лв. за лечението на Недялка Гълъбова отпуска Общинси съвет Банско. Решението е взето на извънредно заседание, насрочено именно за да се гласува отпускането на финансовата подкрепа.

„Най-вероятно всички познаваме нашата съгражданка Недялка Гълъбова. През октомври 2021г. тя е диагностицирана с тежко онкологично заболяване и е оперирана. Насрочени са много изследвания и скъпоструващи терапии. Финансовите средства за тях са непосилни за семейството и затова предлагам Общински съвет да помогне, като отпусне 5000 лв.”, заяви съветникът Александър Весков. Пълната сума, нужна за лечението на Нели Гълъбова, 120 000 лв., които са непосилни за семейството й. Съветниците единодушно одобриха харча от 5000 лв.

Припомняме, че националът Благой Тодев обяви, че продава на търг златния си медал от европейското по биатлон в помощ на Недялка Гълъбова. Кутии за набиране на средства има в много магазини и заведения в Банско.

Банковата сметка, на която може да се даряват средства е:

Първа Инвестиционна Банка

Титуляр на сметката:

Недялка Христосова Гълъбова

IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ

BIC:FINVBGSF

Основание за дарение:Дарение за Нели

Дарителска сметка в евро:

IBAN:BG67FINV91501017594492

BIC:FINVBGSF

Като извънредна точка на същото заседание е внесено предложението и за подпомагане на Божидар Илчев. Отпуснатата помощ е в размер на 3000 лв., с които той да възстанови покрива на дома си, изгорял при пожар. Огънят горя на 12 януари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене