Министър Василев награди призьорите в лекоатлетическия турнир за деца “Академик”

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в детския турнир по лека атлетика “Академик”, който се проведе в столичната “Асикс Арена”.
В надпреварата се включиха над 350 момчета и момичета, родени след 2007 г., от 60 клуба. Те бяха разпределени в 6 възрастови групи. Шампиони бяха определени в бяганията на 60 м, 600 м, 800 м и щафети 4х200 м, както и в дисциплините скок дължина и скок дължина от място.
Министър Радостин Василев засвидетелства уважение към най-големия капитал на страната ни – младите талантливи атлети. Той заяви, че децата са бъдещето на България и пожела на всички участници да бъдат все така отдадени на спорта.
Василев беше категоричен, че ще има специално отношение към спорта за деца, като една от основните задачи в мандата му ще бъде създаването на по-добри условия за спортуване.
Министърът на младежта и спорта поздрави организаторите на надпреварата от СКЛА “Академик” София, като ги призова да продължат да популяризират леката атлетика сред подрастващите.
Една от основните цели на турнир “Академик” е да бъдат открити талантливи деца, които да станат основата за бъдещи успехи на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене