Най-сетне и похвала за футболистите на „Пирин“(Гоце Делчев)

Старши треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Венелин Товиров остана доволен от представянето на своите футболисти, въпреки загубата с 0:3 от ЦСКА

„Нашият отбор се представи достойно срещу не просто най-добрия отбор в югозападната „В“ група, а в България. Да създадеш срещу ЦСКА 5 чисти голови положения е добър атестат, имайки предид, че първите две бяха при 0:0. Не казвам, че щяхме да спечелим мача, но можеше да направим нещата още по-интригуващи, а вкарването на гол от наша страна щеше да бъде добре за самочувствието на нашите футболисти, щеше да има по-голямо удовлетворение. Жалко, че не успяхме да го направим, но и това си е част от нещата, макар че срещу ЦСКА, когато играе човек, трябва да бъде доста по-съсредоточен. Все пак срещу такъв отбор положенията за гол се броят на пръстите на едната ръка.

Доволен съм от това, че след слабите ни последни 3 мача отборът показа, че си е взел бележка и оправда думите ми, че имаме сериозен потенциал. Явно момчетата си бяха взели бележка и демонстрираха доста добри неща. Естествено, че винаги можем да се направи нещо повече,  но все пак добрите неща не трябва да бъдат премълчавани. Разбира се, че имам и забележки.

В 59-ата минута Ибраим Мехремски игра като волейболист в наказателното поле с топката и съдията напълно логично отсъди дузпа. Това бе някаква глупост, не съм го сменил за това. Каза ми, че Герги Самокишев го е избутал, затова не е могъл да отскочи добре. За мен това е детинска грешка, случва се. Ние сме млад, неопитен отбор. Не видях притеснение в моите футболисти, не видях страх. Срещу ЦСКА няма какво да загубиш, можеш само да спечелиш. Особено за млад отбор като нашия мач срещу такъв отбор е от изключително значение. За някои от нашите играчи това може би бе единственият мач срещу този съперник. Тъй като сме млад отбор, пожелавам на всички да израснат в кариерата си толкова, че това да бъде само първият им двубой срещу футболен гранд”, коментира Венелин Товиров емоционално след квая на мача.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене