Лидерът на ГЕРБ Дупница ще става хотелиер в Сапарева баня

С проект за вдигане на хотел в Сапарева баня е стартирал годината лидерът на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов. Още в първия работен ден на 2022 г. фирма „Ви Ви Ай Инвестмънт” с управител Владислав Димитров и Съвет на директорите, в чийто състав влизат още Петър Господинов и Ивайло Константинов, са входирали документите в РИОСВ. Искането е статутът на терена с площ 5000 кв. м в местността Черемидарнико да бъде сменен от „ливада” в „за хотел”.

Само две седмици след пуснатото искане пък от РИСОВ вече са готови с отговора, че за целта са нужни процедури по екологична оценка и оценка по съвместимост. С решене от 25 ноември ОбС Сапарева баня вече е дал път на изработването на ПУП-а и Плана за застрояване. На мястото трябва да изникне сграда с височина до 10 метра или 3 етажа и плътност на застрояване 60%.

Интересното е, че според действащия в община Сапарева баня Общ устройствен план, влязъл в сила от 2017 г., имотът попада в Жилищна устройствена зона за застрояване с малка височина. Определено е, че на място може да се гради ниско строителство. Продажбата на земята пък предизвика скандал в Сапарева баня през 2019 г. Първоначално апетитният терен беше сложен на тезгяха за продажба срещу 40 000 лв. или 8 лв. на кв. м. След като се нададе вой, цената скочи до 500 000 лв. или по 100 лв. за квадрат. Купувачът обаче не е фирмата инвеститор. Дружеството „Ви Ви Ай Инвестмънт” е създадено на 29 януари миналата година. През 2019 г. желанието за покупката на земята беше заявено от фирма „Уни Инвестмънт”, регистрирана на същия адрес в София както „Ви Ви Ай” с управител бизнес партньорът на Константинов Георги Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене