Елитни футболни отбори тренират на базата в Самуилово

Петричкото село Самуилово привлича все повече отбори от професионалния и аматьорския футбол, които тренират на спортната база в населеното място. Прези зимата традиционно има тимове от други райони на страната, които избират Петричкия край за своята подготовка. Причината е в по-топлото време и липсата на сняг, което позволява нормални занимания за футболистите.

За интереса им обаче е голяма заслугата на местните хора. Те поддържат в много добро състояние терена и тревната настилка. „Спортът е и здраве, и възпитание. Затова инвестицията в него е инвестиция в нашите деца, в нашето бъдеще. Преди дни валирахме стадиона, наторихме тревата, почистихме района около игрището. Правим всичко необходимо, за да осигурим отлични условия за тренировки”, сподели кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Край селото е и най-добрата мотописта в региона, а в селището има и зала за борба. Бъдещето на селото е и в развитието на спорта, за да се превърне в спортен център. Местните хора имат идея закритото Основно училище „Антон Попов” да се превърне в туристическа база. Целта е да се оборудва сградата, която е в много добро състояние, за да има къде да отсядат и нощуват спортистите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене