Търсят логопед за ЦОП-Сандански, готвят изненада послучай Баба Марта

В Центърът за обществена подкрепа в град Сандански има свободно работно място за логопед. Такъв липса в екипа от няколко месеца, а има доста деца, нуджаещи се от грижите на точно такъв специалист. Това съобщи управителят на центъра Гергана Петрова.

Центърът работи в условията на пандемия и съобразно променящата се ситуация, но като цяло вече имат няколко планувани събития, поне по едно мероприятие на месеце.

„Ще започнем с Баба Марта и подаряване на мартенички на гражданите на Сандански, пояснява Гергана Петрова. И продължава: „Съвместно с община Сандански и послучай Деня на Земята ще организираме засаждане на цветя в парка в избрана група от детската градина. Искаме да направим и групова арт-дейност с хора от Защитените жилища, хората с увреждания да правят декупаж върху дърво, върху стъкло, ще е интересно за тях. Предвиждаме кампания относно агресията в училище, с тази цел психолозите от центъра ще посетят училищата. Интересна ще бъде и кампанията за отговорното родителство, насочена към ромската общност , около един месец ще бъдем в различни части на махалата,заедно с психолозите ще се работи по тази тема, защото е доста сериозна – относно ранните бракове и забременяванията . Най-любимото на децата занимание в ЦОП – Сандански остава лятната занималня, затова отново фигурира в плана за новата 2022 година, завършва управителя Гергана Петрова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене