Асфалтирането на улици в Мосомище остават приоритет и през 2022 г.

Кметът Тодор Либяховски отчете 2021-ва като година с акцент върху ремонтите на улици в селото. Множеството аварии, които преди са създавали серия от неудобства вече са предотвратени чрез подмяна на водопроводи и канализация.

На първо място кметът Тодор Либяховски изтъкна ролята на МИГ-Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово, с чиято помощ са ремонтирани улиците „Марица“ и „Плиска“ . Ремонтът включваше подмяна на бордюри, нови тротоари и нова асфалтова настилка. С осъществяването на този проект един голям поток от автомобили вече няма да минават през центъра, където движението вече е облекчено.

Една от най-проблемните е била улица „Дунав“, където вече е подменена канализацията, предстои асфалтиране. През новата 2022 г. ще се търсят пари за ремонт на улиците „Георги Раковски“, „Клокотница“ и „Александър Стамболийски“.

Сменен е и водопроводите на ул. „Димо Хаджидимов“, една централна улица в Мосомище, на която са регистрирани много аварии, чието отстраняване е причинявяло спиране на водоподаването в по-голямата част от селото.

През новата година се очаква от ВиК да ремонтират ул. „Владимир Поптомов“ и ул. „Антон Попов“.

Ефекът от сменените водопроводи е чувствителен, все по-рядко се случват аварии, коментира още кметът на селото.

Относно прирастът на населението селският управник коментира, че има засилен интерес от различни хора да купуват къщи или парцели в Мосомище и да променят адресната си регистрация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене